Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 24. 11. 2020. Chasing Nord, Sonic Heart

24.11.2020.

11:45

Autor: Branimir Herceg

Foto: Geenger Records / uredio: Branimir Herceg

Foto: Geenger Records / uredio: Branimir Herceg

Foto: - / -

Riječki alternativni rock bend Chasing Nord (ex Nord), nakon što su promijenili ime, kreće u osvajanje kako domaćeg, tako i stranog glazbenog tržišta singlom “Sonic Heart” koji osvaja na prvo slušanje.

Sonic Heart” autorski i produkcijski podiže stvaralaštvo benda na novu glazbenu razinu stvarajući topli osjećaj nostalgije uz prizvuke klasičnog alternativnog rocka i dinamičnog progresivnog zvuka. Tekst, kao i poruka samog singla, proizlaze iz vrlo osobnog iskustva frontmena Mihaela Prosena - iskustva prožeta gubitkom i prolaznošću vremena, u kojem podsjeća sebe i slušatelja: “Ne odustaj od svojih snova, ali i cijeni samo putovanje do njihovog ostvarenja.”

Sonic Heart” obiluje gostovanjima poznatih hrvatskih jazz glazbenika, uključujući emotivne back vokale Albe Nacinovich, te virtuoznost Doriana Cuculića na klavijaturama.

Tekstopisac i frontman benda Mihael Prosen o spotu i singlu kaže: “Za ovaj spot smo se smrzavali, pregrijavali, kupali u ledenom moru, budili u nemoguće jutarnje sate te zbog korone probili sve svjetske rekorde produkcije jednog video spota. Tjedan dana produžilo se na više od šest mjeseci, ali smo presretni s rezultatima koje je mlada i talentirana Stella Mešić naposljetku isporučila. Pjesma koja je nastala na sam Božić 2019. dočekala je već i prvi ovogodišnji snijeg, a podsjetit će nas svih i probuditi u nama nostalgiju za ljetom i jednim vremenom iza nas.”

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:45!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.