Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 26. 9. 2017. Dubioza kolektiv Ft. Dino Dvornik, Treba mi zraka

26.09.2017.

11:35

Autor: Branimir Herceg

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nedugo nakon Dubiozine pjesme Himna generacije koju smo predstavili u emisiji Blitz single (30.05.2017.) ponovo predstavljamo Dubiozu kolektiv, ali ovaj put u suradnji s Dinom Dvornikom – Treba mi zraka!

Dubioza kolektiv vrlo često svojim spotovima, tekstom i glazbom iznenađuje, provocira ili zabavlja, no nova pjesma donosi suradnju koja je poprilično neočekivana, a ujedno je i razlog za tako brzo ponavljanje Dubioze u emisiji Blitz single. Dubioza kolektiv jučer je na svom Facebook profilu predstavila pjesmu “Treba mi zraka” u suradnji s legendom - Dinom Dvornikom!

Ideja o ovoj suradnji izniknula je prije par godina u Dubrovniku kad se bend susreo sa svojim dugogodišnjim prijateljem, Harisom Čustovićem, producentom, DJ-em, kompozitorom, instrumentalistom i inženjerom zvuka. Haris je započeo raditi na pjesmi s Dinom Dvornikom koju, na žalost, nisu uspjeli završiti i predložio je Dubiozi da dovrše “Treba mi zraka” na svoj način. Bend je pjesmu  producirao zajedno s Harisom i iako donosi drugačiji zvuk od njihove uobičajene produkcije, ipak je ostala u Dubioza kolektiv stilu.

Dečki iz benda ne kriju kako će biti zanimljivo vidjeti reakcije ljudi na pjesmu te su opisali izazove s kojima su se susreli:  “Upravo to je bio izazov ove suradnje, drugačijem zvuku naći svoje mjesto. Trudili smo se da pjesma zadrži svoj duh u kojem je napisana još 2003. godine, a da zvuči kao nešto što bi napisali danas. Najtužnije je što tematika pjesme od prije 15 godina savršeno korespondira sa aktualnim vremenom.”

Treba mi zraka” drugi je singl kojim se najavljuje novi album Dubioze kolektiv koji bi se u prodaji trebao naći krajem listopada. Publika Dubioze osim album, s nestrpljenjem iščekuje i veliki koncert u Zagrebu koji će se održati 17. studenog u Domu sportova.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega, kojeg predstavlja Blanka Uzelac, slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.