Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 27. 4. 2021. - Texas, Mr Haze

27.04.2021.

11:35

Autor: Branimir Herceg

Isječak iz video zapisa

Isječak iz video zapisa

Foto: - / -

Ovotjedni izbor za pjesmu koju predstavljamo u emisiji Blitz single Radio Rijeke pripao je grupi Teksas i njihovoj novoj pjesmi "Mr Haze" koja ujedno najavljuje i novi studijski album "Hi" čiji je izlazak najavljen za 28. svibnja.

Texaslegendarni sastav iz Glasgowa, objavio je novi singl "Mr Haze" koji će se naći na nadolazećem albumu "Hi". Bend koji je od 1986. godine do danas prošao kroz mnoge zvučne transformacije, kao inspiraciju i bazu desetog studijskog albuma uzeo je 14 pjesama koje su snimljene za potrebe četvrtog albuma "White On Blonde" (1997), ali nikada nisu iskorištene.

Glavna vokalistica Sharleen Spiteri u jednom je intervjuu izjavila da je postojao plan objave takozvanog "Izgubljenog albuma" (Lost Album), ali da su na kraju ipak odlučili napraviti novi album. "Svi naši albumi imaju filmske pjesme", kaže Sharleen, i dodaje: "Morricone još uvijek ima veliki uticaj. Naše reference su u prošlosti, ali pišemo iz sadašnjosti."

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.