Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 29. 12. 2020. Zdravko Medek, 2020

29.12.2020.

11:45

Autor: Branimir Herceg

Foto: Zdravko Medek

Foto: Zdravko Medek

Foto: - / -

Jedna prigodna za kraj ove “čudne” i “nesretne” 2020. godine koju svi žele što prije zaboraviti. Zdravko Medek, novo ime na riječkoj sceni, svojim prvim singlom “2020”, zorno opisuje o kakvoj godini se radi. Poslušajte ovotjedni Blitz single Radio Rijeke.

Riječki kantautor Zdravko Medek objavio je svoj prvi singl pod, naizgled, jednostavnim imenom – “2020”. No, upoznamo li se malo više s cijelom pozadinom, otkrivamo da je sve prije nego jednostavno.

Kako sam kaže: “Nakon što radi svih ograničenja više nisam bio u mogućnosti zarađivati od live svirke, zatvorio sam se doma i posvetio svojim pjesmama koje sam godinama zanemarivao. Tada se desio potres koji mi je skoro srušio kuću na glavu, prisilno preseljenje iz Zagreba u Rijeku u zadnji čas prije zatvaranja cesta, karantena, smrt u obitelji, a uz sve to bio sam svjedok svih stvari koje su se događale u svijetu, poput terorizma, kriminala, smrti nekih velikih ljudi i globalne histerije izazvane virusom.

U tom “inspirativnom” okruženju nedavno je neočekivano nastala pjesma “2020” za koju je napisao tekst, glazbu, odsvirao sve instrumente osim klavira, otpjevao, a napisao je i scenarij za spot, te je napravio montažu.

Ipak sam uspio od svega ovog negativnog napraviti nešto što meni osobno puno znači i jako sam zadovoljan kako je sve na kraju ispalo.” rekao je Zdravko.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:45!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.