Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 3. 11. 2020. Silente, Mene moje uši lažu

03.11.2020.

11:35

Autor: Branimir Herceg

Isječak iz video zapisa

Isječak iz video zapisa

Foto: - / -

Nakon što je najavni singl novog albuma “Navečer se srca lome” osvojio radijski eter, a i još se drži na ljestvicama diljem Hrvatske, singlom “Mene moje uši lažu” Silente finišira novo poglavlje svog rada koje će biti zaokuženo četvrtim albumom planiranim za 2021.

Novu pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, a glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, napisana je i uglazbljena početkom godine, a snimljena u kolovozu. “Mene moje uši lažu” je, nakon pet godina, prvi singl koji je Silente snimio u suradnji s Nikšom Bratošem, glazbenim producentom njihova prva dva albuma Lovac na čudesa Neće rijeka zrakom teći. Miks i mastering potpisao je Domagoj Perišić.

Zvukovno i produkcijski bend se vratio nekim starijim metodama snimanja koje su, u kombinaciji s novim valom kreativnosti, stvorile zvučnu sliku predstavljenu prvim singlom “Navečer se srca lome” i upravo objavljenim “Mene moje uši lažu”, a bit će nastavljene na svim preostalim pjesmama albuma.

Pjesma je duet Doris i Tibora s naglaskom na ženski glas koji govori o pogubljenosti i gubitku vjere u vlastita osjetila, pa optužuje svoje oči da je varaju i svoje uši da je lažu.

Tanka je granica između ljubavi i ludosti, pomiješale su se istine i laži, a mi smo i dalje pogubljeni kao što bi zaljubljen čovjek i trebao biti. Hvala svima na potpori i strpljenju, odavno nismo bili toliko sretni i uzbuđeni oko vlastitih pjesama jer radimo punom parom i uvjereni smo da smo našim fanovima pripremili vrhunski materijal. Tako da, ili mene moje uši lažu ili je Silente bolji nego ikad. U svakom slučaju, samo pravo.”- poručio je bend uoči premijere singla.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:45!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.