Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 30. 1. 2018. Let 3, Tišu

30.01.2018.

11:35

Autor: Branimir Herceg

Foto: Dallas / Denis Lovrović Čombe

Foto: Dallas / Denis Lovrović Čombe

Foto: - / -

I ovaj tjedan u emisiji Blitz single zadovoljstvo nam je predstaviti domaćeg izvođača, a još ljepše je to što je iz Rijeke. O njima već sve znamo, zato je dovoljno reći: oni su Let 3, a novi single zove se "Tišu".

Povodom Antivalentinova 3, Let 3 je pripremio zanimljivo glazbeno ostvarenje. Riječ je o pjesmi “Tišu”, obradi velikog hita Novih Fosila “Šuti moj dječače plavi” koju su snimili s hrvatskim mariachi bandom El Combo. Glazbeni krivac za nastanak pjesme je i ovaj put Damir Martinović Mrle koji je u ovoj pjesmi spojio svoje dvije kreativne inspiracije - šatrovački govor i Meksiko.

Šatrovački govor poligon je za slobodno kreiranje. Stilski je slobodan i zabavno zvuči te ga stoga nalazimo u stvaralaštvu Leta 3. Šatrovački je spoj u glavi, pospajale su mi se točke na taj način u toj pjesmi koja me podsjeća na djetinjstvo”.  kaže Mrle. Boje i veselu energiju Meksika trubama, gitarama i violinama dočarao je El Combo prema Mrletovim idejama. Meksiko je, kaže, zemlja koja ga privlači zbog jedinstvenog spoja veselja života i melankolije te brojnih društvenih problema s kojim se to društvo susreće. Glazba je jedan od simbola te prekrasne zemlje koja je od danas utkana i u rad uspješnog hrvatskog rock banda.

Tišu” je jedna od pjesama koje će zasjati na novom EP-ju grupe Let 3.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega, kojeg predstavlja Blanka Uzelac, slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.