Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 6. 6. 2017. Liam Gallagher, Wall Of Glass

06.06.2017.

11:35

Autor: Branimir Herceg

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osnivač i pjevač grupe Oasis, Liam Gallagher, vraća se na glazbenu scenu. Prije nekoliko dana objavio je svoj debitantski solo singl, “Wall of Glass”, a premijerno ga je izveo na emotivnom humanitarnom koncertu u Manchesteru.

Jedan od velikana rocka i zvijezda ovogodišnjeg EXIT festivala, Liam Gallagher, vraća se na glazbenu scenu s pjesmom “Wall of Glass”, a to je ujedno i prvi singl s dugoočekivanog albuma As You Were s kojim će ove godine obići gotovo sve vodeće festivale! Liam na sebi svojstven način kritizira licemjerstvo i mentalitet mase. Kroz singl se protežu sjajna blues usna harmonika i snažne drum linije, a za vrhunsku produkciju pjesme bio je zadužen Greg Kurstin, Adelein producent koji je njegovom solo albumu trebao dati melodični izričaj. Ova pjesma, ne samo da je melodična, nego i žestoka, te će se mnogi zasigurno na prvo slušanje zaljubiti u nju. Liam je tako dokazao da bez obzira na smrt Oasisa možemo i dalje od braće Gallagher očekivati sjajnu glazbu. Noel je to već nekoliko puta dokazao sa svojim High Flying Birdsima, a sada je i Liam zakoračio u solo vode.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega, kojeg predstavlja Blanka Uzelac, slušajte utorkom u 11:30.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.