Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 7. 6. 2016. Radio Luksemburg, Otkad ime ti znam

07.06.2016.

11:35

Autor: Branimir Herceg

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovotjedni Blitz single vodi nas ponovo na domaću glazbenu scenu. Sigurno se svi još sjećate hita “Ako nema te” - da, bend Radio Luksemburg ponovo je aktivan, a na scenu se vraćaju s novom pjesmom “Otkada ime ti znam”.

Nakon dva uspješna albuma, osvojenog Porina za najboljeg novog izvođača 2012. godine te nominacije za najbolji pop album 2014. godine, nekoliko hit singlova među kojima su “Ako nemam te”, “100 metara do sreće” i drugi,  te nekoliko promjena u postavi benda, Radio Luksemburg se vraća i najavljuje novu aktivnu fazu benda. U punih devet godina djelovanja Radio Luksemburg na svakom je albumu mijenjao pjevača pa je tako Gregor Klarić treći vokal Luksemburžana – nakon Nikole Marjanovića na prvom i Danijela Dizdara na drugom albumu.

Ovotjedni Blitz singleOtkada ime ti znam” himnična je ljubavna rock dizalica, a samo jezik pjesmu razlikuje od glazbenih uradaka svjetske glazbene scene. Gregor Klarić odlično se snašao u Radio Luksemburgu, a njegov moćan vokal pravo je osvježenje na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Radimo na novim stvarima što donosi i malo drukčiji ''štih'', ali ostaje naravno prepoznatljivi zvuk Radio Luksemburga.” izjavio je Gregor Klarić.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega, kojeg predstavlja Blanka Uzelac, slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.