Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 8. 12. 2020. Mrave Brojim, Tijelo

08.12.2020.

11:50

Autor: Branimir Herceg

Isječak iz video zapisa

Isječak iz video zapisa

Foto: - / -

U ovotjednom izdanju emisije Blitz single Radio Rijeke ostajemo u Rijeci i predstavljamo riječki kolektiv Mrave Brojim s pjesmom “Tijelo” koja najavljuje njihov album prvijenac “Zemlja Kamenog Bizona”.

Riječki kolektiv Mrave Brojim do sad su se javnosti predstavili s dva singla i pratećim video spotovima za Moje pleme i Alkohol, kojim su u rujnu s još 13 pjesama ušli u finale prestižne nagrade Milana Mladenovića 2020. S nadolazećeg albuma prvijenca Zemlja Kamenog Bizona odlučili su osloboditi i iznijeti na sunce i treći singl Tijelo - ono što zaista posjedujemo, zavodljivo obličje sa sjenom i temperaturom, koje pleše i pleše i ne može stati.

“S obzirom na to da smo u ovim psihotičnim vremenima svakodnevno izbombardirani raznim informacijama i dezinformacijama, lako se izgubiti u svoj toj galami, svjetlu i prostoru kroz koji se nekontrolirano i prebrzo krećemo. Stoga smo ovaj spot odlučili napraviti jednostavnim, samo s osnovnim elementima svjetla i sjene, bez suvišnih i ometajućih detalja kako bi se lakše fokusirali na ono što je bitno, a to je glazba i pokret. Htjeli smo stvoriti trenutak u kome možeš predahnuti i zaplesati pa smo ga realizirali po uzoru na drevno kazalište sjena” – poručuju Mrave Brojim.

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:45!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.