Hrvatski radio

Radio Rijeka

Blitz single 8. 6. 2021. - Hladno pivo ft. Sanja Doležal, "Carpe diem"

08.06.2021.

11:18

Autor: Branimir Herceg

Foto: Sanja Doležal / uredio: Branimir Herceg

Foto: Sanja Doležal / uredio: Branimir Herceg

Foto: - / -

Nakon Leta 3 i Tereze Kesovije, i Hladno pivo odlučilo je spojiti nespojivo. Naočigled nespojiv zvuk punk-ocka sa slatkim popom predstavlja "feel good" nostalgični moment, a glas koji ga je najbolje dočarao u pjesmi "Carpe diem" bio je glas Sanje Doležal.

Iako je godina i pol bez ijednog koncerta pred živom publikom ostavila traga na svima, Hladno pivo se opet pokazalo kao tvrd orah, pa vam umjesto kataklizmičke žalopojke nude "Carpe diem", gitaristički disko-mutant s dvije glave o tome kako čovjek može živjeti i prije vikenda.

Pjesmu prati i jako zanimljiv video o kojem članovi benda kažu: "Sanja Doležal dobila je radno mjesto iritantno nasmiješene voditeljice, a tek kad se pokazala na poslu, dopustili smo joj da nam zapjeva na refrenu. Proročanstvo nam je govorilo da tamo negdje na Mliječnoj stazi postoji čovjek dovoljno perverzan da takvo dvoglavo čudovište pretvori u nešto barem nalik spotu i da ćemo ga prepoznati čim ga ugledamo. Nismo očekivali baš tako jasan znak s nebesa, kao što je istetovirani naslov pjesme preko podlaktice najvećeg majstora trasha Marija Kovača. Rezultat je ovo glazbeno-vizualna nakaza nakon koje se teško ponovno uozbiljiti", rekao je Mile Kekin.

A najveći majstor trasha, kako su ga nazvali iz benda, redatelj spota Mario Kovač je zaključio:

"Obzirom da mi je ekipa iz benda dala otvorene ruke da se zezam sa spotom u maniri meni najdraže filmske estetike trasha, moram priznati da sam uživao snimajući ovaj materijal, a na trenutke sam se osjećao kao direktor nekog suludo nadrealnog cirkusa. Nadam se da će i gledatelji osjetiti dio te atmosfere!”

Blitz single po izboru glazbenog urednika Branimira Hercega slušajte utorkom u 11:30!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.