Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Božić je, judi": 25 godina pjesme i božićnog koncerta glazbenika PGŽ-a

26.12.2018.

09:58

Autor: T. Petrović Čemeljić

Jaslice u Svetištu Majke Božje na Trsatu  (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Jaslice u Svetištu Majke Božje na Trsatu (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Večeras nas očekuje 25. izdanje svečanoga koncerta "Božić je, judi" kojim Hrvatska glazbena unija Primorsko-goranske županije već četvrt stoljeća obilježava božićne blagdane. Ove godine se koncert po prvi puta održava na tri lokacije, a okupit će više od 150 izvođača.

Svakog prosinca glazbenici se okupljaju kako bi brojnim poklonicima božićne pjesme izveli tradicionalne božićne napjeve Hrvatskoga primorja, otoka i Istre, duhovne skladbe te domaće i svjetske božićne standarde, i tako već 25 godina zaredom. Uvijek su to izvrsno posjećeni koncerti na kojima se traži mjesto više. 

Koncert je nazvan po istoimenoj pjesmi koju izvode Dražen Turina Šajeta, Duško Jeličić Dule i Mario Lipovšek Battifiaca, koja ove godine također slavi svoj 25. rođendan.

Večeras u 20 sati koncert će biti održan u Svetištu Majke Božje na Trsatu, a kao i svake godine, izravno ćemo ga prenositi u našem programu. Druga izvedba je u petak 28. prosinca u crkvi sv. Andrije u Bakru u 19:30 sati, a dan kasnije u crkvi sv. Ane u Voloskom koncert počinje u 18:30 sati.

Ulaz na sve koncerte je slobodan. Poslušajte razgovor Ivice Vrkića s Jadrankom Čubrić i Aleksandrom Valenčićem o koncertu "Božić je, judi": 

Koncert se održava u Svetištu Majke Božje na Trsatu (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Koncert se održava u Svetištu Majke Božje na Trsatu (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.