Hrvatski radio

Radio Rijeka

Čansonfest - tri kastavske večeri posvećene čakavskoj šansoni

22.08.2017.

15:55

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ovogodišnji 13. Čansonfest u Kastvu izrastao je tijekom proteklih godina u trodnevnu manifestaciju. Događanja počinju u srijedu otvaranjem izložbe, u četvrtak slijede okrugli stol i akustična večer šansone, a 20 novih čansona čut ćemo u petak navečer.

Trodnevni program Čansonfesta, festivala čakavse šansone, koji se u Kastvu održava već 13. put, počinje u srijedu otvaranjem likovne izložbe galerije Brešan - Maslina iz ateljea te glazbeno-poetskom večeri Ususret čansoni. Dan kasnije održava se okrugli stol Čakavština u šansoniakustična večer šansone Na kastafskeh šternah.

Posljednja i najznačajnija večer Čansonfesta je u petak - Večer novih skladbi na Trgu Crekvina. Čut ćemo 20 novih čansona u izvedbi provjerenih imena domaće scene, u ulozi voditeljice bit će, već tradicionalno, Irena Grdinić, a slušaoci Radio Rijeke sve će moći pratiti u izravnome prijenosu od 20 sati i 30 minuta.

Splitski novinar i kantautor Igor Brešan, koji ove godine sudjeluje u svim festivalskim događanjima, kao tri bitne vrijednosti Čansonfesta izdvaja kantautorstvo, čakavštinu u prvome planu, kao povod glazbi, te odnos privatne inicijative i društvenoga interesa. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.