Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crescendo Music Festival na Cresu: spoj glazbe i otoka

18.08.2016.

11:46

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Crescendo Music Festival će se i ove godine, po deveti uzastopni put, održavati od 18. do 20. kolovoza na otoku Cresu. Prva dva dana program će ugostiti grad Cres, odnosno prostor tamošnjega Ljetnog kina i Udruge "Ruta", a finale je u Martinšćici u kafe-baru "Timun".

Raznovrsni program će svojim nastupom otvoriti Darko Jurković Čarli, a nastaviti vokalni trio iz New Yorka kojeg čine pjevači iz Brazila, Mađarske i Hrvatske. Drugog dana programa nastupit će sastav The Problems iz Zagreba te Triggerfish Duo kojeg čine američki glazbenik Mat Muntz te Riječanka s njujorškom adresom Astrid Kuljanić.

Festival će u subotu svojim nastupom zaključiti talijansko-slovenski sastav Peripheral Vision. Kao i prethodnih godina, Crescendo Music Festival će  prezentacijom svojih radova naslovljenom "Upleti i pomiriši" obogatiti Udruga "Ruta", bit će postavljena izložba podmorskih fotografija Damira Silova, kao i retrospektiva fotografija s dosadašnjih festivala. 

Umjetnička voditeljica festivala Astrid Kuljanić je u programu Radio Rijeke predstavila ovogodišnji festival, ali i svoj novi singl koji je nastao u suradnji s njenim sastavom iz New Yorka Astrid Kuljanić Transatlantic Exploration Company: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.