Hrvatski radio

Radio Rijeka

Crikveničani u virtualnoj glazbenoj šetnji "Od murve do sv. Antona"

22.04.2020.

10:57

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Crikvenički glazbenici i poznati građani te ljudi koji su radom vezani uz Crikvenicu, okupili su se u virtualnom svijetu i otpjevali jednu od najljepših pjesama o svom gradu: "Od murve do sv. Antona".

"Ma koliko su vremena teška, bitno je čuvati sebe i svoje najdraže jer to je najveće životno bogatstvo", a to je poruka koju šalju Crikveničani i oni koji vole taj grad. U obradi pjesme "Od murve do sv. Antona" sudjelovala je 31 osoba koje su, pjevajući ili govoreći, prenijele poruku o neizmjernoj ljubavi prema Crikvenici.

Začetnik ideje je Mario Kružić, svestrani Crikveničan i predsjednik klape Tić. Melodijsku pratnju i montažu videa potpisuje skladatelj Robert Grubišić, a stihove pjesme prati i motivirajući recital čiji je autor tekstopisac Vjeko Alilović.

U realizaciji su sudjelovali: Viktor JurićMarijana BezićRino PetrovićAndrej PoborJoso ButoracHelena BrajkovićIrena JurićMarijan MavrićVlasta BrozičevićUrsulla BalasRudolf Smoljan, Irena Gašparović, djelatnici Policijske postaje Crikvenica, Mirjana KlementRobert JurinčićIgor Ivančić Karliško, Mario Kružić, Darko MajatorovićSlavko IvančićWerner BrozovićChiara Pečaver i Stela JudNeven Barac i Marino Ferenčić.

Video pogledajte OVDJE, a u nastavku poslušajte razgovor s Mariom Kružićem:

Crikvenički korona band aid, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.