Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dočekali smo i Crnu ovcu!

15.04.2022.

11:40

Autor: Tatjana Sandalj

Crna ovca vraća publiku u Bašku

Crna ovca vraća publiku u Bašku

Foto: - / Studio Conex

Crna ovca je spremna zameketati iz svega glasa nakon dvogodišnje pandemijske stanke, priopćili su organizatori u petak. Najavljuju Psihomodo Pop, TBF, Jonathan, Porto Morto, Korada Korlevića, Tisju Kljaković Braić i druge umjetnike, sportaše, entuzijaste. Naravno da u Baški na otoku Krku od danas do 22. svibnja janjetine neće nedostajati.

U Baški se hotelijeri i ugostitelji užurbano pripremaju za još jedan festival janjetine, individualizma, kulture, sporta i otočne baštine. Kao i ranije, festival organizira ekipa Studija Conex, a u tome im podršku pružaju Općina Baška i Turistička zajednica općine Baška.

"Posljednjih godina smo bili suočeni s pandemijom koronavirusa, koja je ograničila dosta naših aktivnosti i društveni život. Zato smo sada neizmjerno sretni što se vraća naša Crna ovca, kojoj se vesele podjednako i domaći i naši gosti. Po reakcijama ljudi, rekao bih da ne mogu dočekati treći vikend u svibnju"

Toni Juranić, načelnik općine Baška

U Baški se vesele i novoj prilici za jačanje predsezone, a za vrijeme Crne ovce uvijek se traži krevet više. Upiti o smještaju krenuli su čim se počelo šuškati o povratku Crne ovce. 

Zasad su to uglavnom naši stalni gosti, koji jako vole i poznaju festival. No, znamo kako nam je izgledao život zadnjih godina pa smo svi gladni događaja, mogućnosti putovanja i zabave. Zato očekujemo i puno više novih gostiju i iz Hrvatske i iz okolnih zemalja

direktorica Turističke zajednice Općine Baška Ivana Topić

Ivana Topić podsjeća da sva događanja organiziraju na otvorenom, a programa ima za publiku svih generacija jer je Crna ovca obiteljsko događanje. 


"I ove godine u fokusu imamo kulturnu baštinu i naše mrgare, jedinstvene suhozidne ovčare koje su rijetke u svijetu i svjedoče o našoj bogatoj prošlosti i stoljetnom suživotu s ovcom", dodala je Topić.


Neće izostati pješačka tura, zabavne i poučne radionice za djecu, jedriličarska regata Corinthia Cup, nastup stand up komičara, prezentacija pripreme domaćih jela od ovce, biciklistička tura, vježbanje joge...


Informacije o ponudi, lokacijama programa i smještaju gosti mogu pronaći na internet stranici www.crnaovca.com.hr, a Crnu ovcu možete pratiti i na službenoj Facebook stranici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.