Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Crooks & Straights": danas u Rijeci sutra u Kini

06.05.2016.

10:34

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka ima i svoj country bend, zovu se "Crooks & Straights", djeluju od 1999. i to ne samo na domaćoj, nego i na međunarodnoj sceni. Pripremaju se za nastup u Kini, a repertoar testiraju nizom nastupa na domaćem terenu.

Bend "Crooks & Straights" čini šest članova: Damir MatkovićMladen SrićaJoško Serdarević i Robert Bradičić te dvije mlade dame koje su se nedavno pridružile grupi: vokalistica Mirna Škrgatić i violinistica iz Slovačke Petra Onderufova.

"Crooks & Straights" su premijerni nastup u Rijeci imali 2001. godine, a s prvom snimkom na međunarodnoj sceni debitirali su već 2002. godine na albumu "International Country Music Sampler", objavljenom za jednu diskografsku kuću iz Amerike. Na domaćem terenu dosad su se predstavili s tri studijska albuma, pa iako još nikad nisu nastupili u domovini country glazbe, Sjedinjenim Američkim Državama, vidjela ih je publika u mnogim europskim zemljama.

Uskoro će tu priliku dobiti i publika u Kini u koju ih odvodi predstojeća promotivna turneja. Repertoar za Kinu, kojeg su tamošnje vlasti pomno prekontrolirale, najprije će testirati nizom nastupa na domaćem terenu. Prvi je na rasporedu u subotu 7. svibnja, u 21 sat, u riječkom caffe baru Nad Urom, na četvrtom katu robne kuće Korzo, a ulaz je slobodan.

Uoči subotnje svirke, u studio Radio Rijeke svratili su Damir Matković i Mirna Škrgatić, poslušajte razgovor:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.