Hrvatski radio

Radio Rijeka

Damir Kedžo o novoj pjesmi: "Not a crime" nastala je u jednom danu

24.06.2017.

13:14

Autor: Matea Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nekoliko mjeseci nakon uspjeha sa singlom "Sve u meni se budi", Damir Kedžo potpisao je ugovor s "Gold Entertainment Management Agency" i izdao prvi singl na engleskome jeziku "Not a crime". Singl je nastao prošle godine u Stockholmu.

"Not a crime nastala je u jedan dan. Došao sam ekipi i rekao da imam ideju teksta u glavi i da krenemo raditi na njoj. Jedino sam muku mučio s izdavanjem pjesme. Trajalo je godinu dana. Činilo se nemogućim, međutim, promijenio sam čak i diskografa da bi nesto što sam stvorio ugledalo svjetlo dana", opisuje Damir Kedžo.

Pjesma je vesela i pozitivna, a na pitanje o čemu govori, Kedžo kaže da pjeva o onom osjećaju kad te pogodi ljubav. "Ne o leptirićima u trbuhu, nego buldožderu koji te pogodi, baš onako kad te ljubav šusne u glavu. Htio sam prenijeti to u tekst pjesme i uspjelo je. Išli smo na varijantu zabranjene ljubavi, pa u videu možete vidjeti, zapravo, humoristističnu varijantu koja prikazuje ljubav između tegle krastavaca i mekane jastučnice", kroz smijeh kaže Kedžo.

Osim novoga hita, pozitivne su se stvari dogodilo i oko pjesme Sve u meni se budi. Nominirana je za hit godine, odnosno nagradu Cesarica. Osim toga, odnijela je pobjedu na Zagrebačkom festivalu, bila nominirana za glazbenu suradnju, odnosno duet godine na Porinu, te bila čak pet tjedana na prvom mjestu u zbiru svih ljestvica u državi. "Sve u meni se budi definitivno je pjesma koja je obilježila moj povratak na glazbenu scenu" zaključuje naš sugovornik.

Od daljnjih planova, Damir Kedžo izdvaja Splitski festival, na kojem nastupa početkom srpnja, riječki koncert na Trsatskoj gradini u kolovozu, a u međuvremenu će biti radijske turneje. "Uspjet ću se i odmoriti pet dana. Nadam se da će se nova pjesma uloviti. Poprilično je to riskantan potez u Hrvatskoj, ali se ne opterećujem time. Nadam se da će vam se sviđati onoliko koliko se i meni sviđalo dok sam ju radio, zaključuje Kedžo. Poslušajte razgovor i novu pjesmu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.