Hrvatski radio

Radio Rijeka

Damir Urban: Ja sam zaljubljen u svoj posao, a u koroni se nismo snašli nikako!

09.02.2022.

13:03

Autor: Neva Funčić

Urban&4 na dodjeli nagrade

Urban&4 na dodjeli nagrade

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Urban&4 dobitnici su glazbene novinarske nagrade Rock&Off za Pjesmu godine za singl "Sama" i statue za Iskonovu nagradu publike! Željni smo koncerata i publike, glazbenicima je to potrebno za mentalnu higijenu, rekao je Damir Urban za Radio Rijeku.

Ipak se kreće: u subotu 12. veljače Urban&4 održat će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, a u srijedu 16. veljače u Ljubljani je u Drami SNG najavljena premijera predstave "Vse OK" Simone Hamer u režiji Matjaža Fariča, za koju je glazbu skladao Damir Urban.


Urban kaže kako se u koncertnoj suši posvetio svojim autorskim projektima, kao i radu na novoj ploči. Studijske pripreme će se ubrzati nakon zagrebačkog koncerta, koji će bendu odlično sjesti. "Mislili smo da bi bilo financijski isplatljivije održati koncert u travnju, ali moramo svirati sada, ne možemo više čekati ni mi ni publika", kaže Urban.


Cijela glazbena industrija je zastala, neki od muzičara nisu se dvije-tri godine popeli na pozornicu i tome se teško prilagoditi, kaže Urban i dodaje da je zaljubljen u svoj posao.


Poslušajte što je još rekao o novim pjesmama i novim Rock&off izvođačima:

Urban o Rock&Off nagradi i nastupima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.