Hrvatski radio

Radio Rijeka

Davor Gobac i Psihomodo pop u subotu u opatijskom Klubu Gervais

03.11.2017.

10:53

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački punk-rock veterani Psihomodo pop u subotu 4. studenog u 22 sata nastupaju u Klubu Gervais, u sklopu opatijskog kulturnog centra. Alfa i omega benda je nenadmašni Davor Gobac koji je počeo nastupati još kao tinejdžer u grupi Klinska pomora, da bi 1983. postao članom Psihomodo popa.

Bend je obilježio povijest rock-glazbe na ovim prostorima. Naslanjajući se na izričaj svojih uzora kao što su The Rolling Stones, Iggy & The Stooges, Lou Reed, Velvet Underground, T. Rex, Vibrators ili Ramones, Psihomodo pop su se nametnuli kao nazobilazan čimbenik rock-izričaja u ovom dijelu Europe. 

"Mi stalno sviramo i nikad nismo imali pauzu, a zadnjih par godina baš puno nastupamo i dobro smo usvirani. To je neki presjek karijere, svega što smo dosad radili, sve naše najvažnije stvari, a ima ih puno, pa ćemo to odsvirati i u Opatiji", kaže frontman Psihomodo popa Davor Gobac uoči koncerta u Klubu Gervais. Prije nastupa u Opatiji, članovi benda družit će se sa svojim obožavateljima u riječkom Dallas Music Shopu ove subote od 14 do 15 sati te tom prilikom potpisivati svoje live unpljuged cd - dvd diskografsko izdanje sa snimkom nastupa uživo u zagrebačkom kazalištu Gavella.  

U razgovoru što ga je s njim vodio Ivica Vrkić, Davor Gobac osvrnuo se i na činjenicu da je nedavno pjevao jednu pjesmu čiji je autor Tonči Huljić te odgovorio na pitanje planira li u svjetlu aktualnih političkih zbivanja ponovo oživjeti svoj legendarni lik Milana Blentona iz popularne televizijske emisije u kojoj je nastupao tijekom osamdesetih. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.