Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dodjela nagrada Rock&Off - uživo iz Tvornice kulture

04.02.2021.

17:04

Autor: Neva Funčić

Rock&Off i The Siids prošle godine (Foto: Marko Prpić / Pixsell)

Rock&Off i The Siids prošle godine (Foto: Marko Prpić / Pixsell)

Foto: - / -

Treća dodjela nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off na programu je u četvrtak od 20 sati, uz online prijenos uživo iz Tvornice kulture. Nominirane su i jake riječke glazbene snage: Boris Štok, One Possible Option, Zvjezdan Ružić i The Siids.

U žiriju nagrade su 83 novinara, a nastup na dodjeli su potvrdili brojni domaći izvođači. Prijenos će se moći pratiti na YouTubeu i Facebooku Rock&Off-a te na desetak domaćih portala.

Podsjetimo, Alejuandro Buendija, Je Veux, Mark Mrakovčić, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković odmjerit će snage u kategoriji Album godine, dok se za pobjedu u kategoriji Pjesma godine "bore" Boris Štok, Goran Bare & Majke, Je Veux, Rundek & Ekipa te Valentino Bošković.

BluVinil, Je Veux ili Nika Turković osvojit će Rock&Off nagradu za Veliki prasak godine. Rock&Off snage odmjerit će J.R. August, Mark Mrakovčić i One Possible Option, u Pop&Off kategoriji nominirani su Boris Štok, Irena Žilić i Je Veux, a za Rap&Off naslov godine natječu se Alejuandro Buendija, Elemental i Kandžija.

"Gusto" je u kategoriji Jaz&Off, gdje su nominirani Chui, Doringo, Tamara Obrovac, Transhistria Ensemble i Jazz orkestar HRT-a, Trokut i Zvjezdan Ružić. Za Electro&Off izvođača godine konkuriraju ABOP, pocket palma i The Siids.

Rock&Off Nagrade za životno djelo postumno su pripale glazbenim kritičarima Darku Glavanu i Draženu Vrdoljaku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.