Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dodjela nagrade Porin: uživo s HRT-a i internetom iz domova glazbenika

13.05.2020.

18:56

Autor: Albert Petrović

Foto: Marko Prpić / Pixsell

Foto: Marko Prpić / Pixsell

Foto: - / -

Umjesto uživo iz Rijeke kako je bilo planirano, iz poznatih razloga Porin ove godine ide uživo iz studija HRT-a, u petak 15. svibnja. Ali, to nije razlog da nema uzbođenja, napetosti i malo nervoze, kaže glavna tajnica Ivana Martinac.

Posebno priznanje - nagrada za životno djelo, ove godine pripada velikoj umjetnici i jedinstvenoj glazbenici Josipi Lisac te dirigentu i skladatelju značajnog opusa Tomislavu Uhliku.

Kandidati i dobitnici javljat će se u program Skypom iz svojih domova, program će voditi Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a uživat ćemo u kreativnim izvedbama Mije DimšićMarka Tolje, Opće opasnosti, Psihomodo popa, Luke ŠulićaNene BelanaLu JakelićAntonele DokoDamira KedžeJoe KaplowitzaJ. R. Augusta, Petra GrašeVanne, Chui, Amire Medunjanin...

Nitko se nije izdvojio kao izraziti favorit, kaže Ivana Martinac, iako u broju nominacija prednjači Urban sa Zagrebačkom filharmonijom i sedam nominacija. Tu su i Opaća opasnost te J. R. August, a napeto će biti u kategorijama za mušku i žensku vokalnu izvedbu gdje će Riječani navijati za Tolju, Kedžu, odnosno Antonelu Doko.

I ove godine nagrada Porin dodjeljuje se u 37 kategorija, a posebno će biti istaknuto deset najprestižnijih: najbolji album etno, jazz, zabavne, klasične i rock glazbe, novi izvođač godine, muška i ženska vokalna izvedba, pjesma godine i album godine.

Redatelj programa je Tihomir Žarn, scenaristi Mislav Donaj i Joško Lokas, a urednica projekta Andrijana ŠkorputPoslušajte razgovor s Ivanom Martinac te s Damirom Urbanom:

Urban netom prije dodjele Porina, pripremila Neva Funčić

Ivana Martinac o ovogodišnjoj dodjeli Porina, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.