Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dodjela Statusa: tko su najbolji hrvatski instrumentalisti?

09.05.2017.

07:54

Autor: Ivica Vrkić, Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječka podružnica Hrvatske glazbene unije i ove je godine domaćin dodjeli nagrade "Status" najboljim domaćim instrumentalistima. O najboljima u 16 kategorija odlučuju komisije sastavljene od priznatih hrvatskih producenata i glazbenika. Svečanost počinje u 20 sati u Pogonu kulture, ulaz slobodan.

Nagrade će biti uručene glazbenicima koji su se tijekom prošle diskografske i koncertne godine istaknuli vrhunskom izvedbom u kategorijama zabavne, pop-rock, urbane, narodne i jazz-glazbe. Dodjela Statusa u Rijeci se održava osmi put.

Sve koji dođu večeras u Pogon kulture očekuje zanimljiv umjetnički program, koji uključuje nastupe brojnih poznatih glazbenika te prezentera u pojedinim kategorijama dodjele nagrade, najavljuju organizatori. Također, kao i ranijih godina, priredili su i glazbene minute iznenađenja.

Čime se domaća glazbena scena može pohvaliti, saznat ćemo u 20 sati, na 21. dodjeli nagrada Status. Program će voditi Mario Lipovšek Battifiaca, a detalje o Statusu, koji se dodjeljuje uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i HUZIP-a, možete saznati na internetskoj stranici HGU-a. O dodjeli govori Jadranka Čubrić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.