Hrvatski radio

Radio Rijeka

Duran Duran krajem kolovoza na Šalati: jedinstven europski koncert

25.06.2017.

17:40

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački koncert britanske grupe "Duran Duran" 29. kolovoza na Šalati jedinstven je nastup ovih pop-divova, ne samo u hrvatskim, nego i europskim okvirima. Bit će to njihov jedini samostalan koncert ove godine na Starom kontinentu.

Na toj posebnoj večeri Duran Duran će nastupiti sami, bez predgrupa i s najdužim setom odsviranim u 2017. godini. Set-lista benda najviše će se oslanjati na bezvremenske klasike poput Wild BoysA View To A KillCome UndoneIs There Something I Should Know?NotoriousOrdinary WorldHungy Like The WolfGirls On FilmSave A Prayer(Reach Up For The) Sunrise i megahit Rio, kojim obično završavaju program.

Sjajan aktualan studijski album Paper Gods, koji je bend objavio 2015. godine, svoju satnicu na pozornici dobiva zapaženim singlovima Pressure OffLast Night In The City i naslovnom pjesmom izdanja.

Duranovci su nedavno proslavili 35 godina od epohalnoga drugoga studijskog albuma Rio, koji je uvršten na treće mjesto najvećih britanskih albuma svih vremena po glasovima slušatelja BBC radija te istaknut na ključnom popisu 1001 Albums You Must Hear Before You Die.

Tu ploču grupa s pravom smatra vrhuncem svoje kreativnosti. Potvrdila je veliki potencijal prvijenca te ih ustoličila kao globalne predvodnike pop-zvuka koji su dio svoga imidža gradili na vizualno superiornim videospotovima i suradnji s brojnim dizajnerskim imenima. 

Maestralan trojac singlova RioHungry Like The Wolf i Save A Prayer iz autorske tvornice hitova koju čine Simon Le BonJohn TaylorNick Rhodes i Roger Taylor i danas čine okosnicu koncertnih set-lista, a domaća publika imat će ih priliku čuti i vidjeti na jedinom solo-nastupu ove godine, 29. kolovoza na zagrebačkoj Šalati.

O koncertu Duran Duran Ivica Vrkić razgovarao je s promotorom agencije LAA Sanjinom Đukićem:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.