Hrvatski radio

Radio Rijeka

Festival skulptura od pijeska ove godine na temu Ratova zvijezda

20.06.2022.

12:08

Autor: Radio Rijeka

Rajska plaža u Loparu

Rajska plaža u Loparu

Foto: - / TZ Lopar

Popularni festival na Rajskoj plaži u Loparu svake godine okuplja sve veći broj umjetnika koji pijesak podižu na skroz novu razinu.

Novo izdanje Festivala skulptura u pijesku održat će se od 28. lipnja do 1. srpnja, a kipari će od zlatnožutog loparskog pijeska izrađivati umjetnička djela na temu Ratova zvijezda. 


Rajska plaža krajem lipnja pretvorit će se u atelje na otvorenom. Inspirirani Ratovima zvijezda, umjetnici će napraviti šest originalnih skulptura isključivo od pijeska s loparskih plaža i vode.

Lopar je poznat po svojim pješčanim plažama, a jednako tako i po umjetničkim kreacijama od pijeska. Ovogodišnje izdanje Festivala je posebno po tome što na njemu predstavljamo budući park pobjedničkih skulptura. Ponosni smo na ovu manifestaciju i činjenicu da je postala jedan od najprepoznatljvijih sadržaja zbog kojih turisti rado posjećuju naš prekrasni otok.

direktor Turističke zajednice Općine Lopar Marin Mušćo

Festival je pokrenut 2011. godine te je organiziran u suradnji s akademskim slikarom i profesorom Zlatkom Kauzlarićem Atačem i Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, dok je umjetnička voditeljica Festivala akademska kiparica Paula Banić. 


Posljednjeg dana Festivala proglašavaju se najbolje skulpture te nagrađuju fotografije koje su uhvatile najbolje trenutke. Ulaz na Festival skulptura u pijesku je besplatan!

kreacija napravljena od pijeska

kreacija napravljena od pijeska

Foto: - / TZ Lopar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.