Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gina Picinić pobjednica MIK-a

30.06.2013.

01:05

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pobjednica MIK-a 2013. po izboru publike je Gina Picinić s kompozicijom Andreja Baše „Ma ši te ki ča za me pita“, dok je stručni žiri najboljom proglasio pjesmu „Immensamente“ koju je napisao i izveo Francesco Squarcia. Zlatni mikrofon Radio Rijeke za najbolju interpretaciju dobio je Dino Antonić za izvebu pjesme „Pepel i prah“.

Pjesma Immensamente dobila je i nagradu Beseda koju Novi list dodjeljuje pjesmi koja svojim izričajem najbolje promovira naš kraj i njegovu tradiciju, dok je Radio Istra aranžman Aleksandra Valenčića za tu pjesmu nagradila kao najbolji.

Drugo mjesto po glasovima publike osvojio je mladi Istrijan Ivan Bottezar i pjesma Dvi beside, a na trećem mjestu je Alen Polić i Paprena Roza. Polić je dobio i nagradu Domaćeg radija za najbolji scenski nastup.

Druga nagrada po ocjeni stručnog suda, kojeg su činili glazbeni urednici Radio Rijeke Albert Petrović i Radio Pule Ludvik Slana te voditelj festivalskog orkestra Vladimir Babin, pripala je skladbi Na biloj punti u izvedbi Krešimira Perovića, kojeg je Pomorski radio Bakar proglasio i najboljim debitantom. Glazbu za pjesmu napisao je Robert Grubišić, a tekstopisac Daniel Načinović dobio je i nagradu Katedre Čakavskog sabora za najbolji tekst. 

Pjesmi More u izvedbi Gianluce Draguzeta pripala je treća nagrada stručnog suda. Nagradu Nello Milotti za najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izričaj, koju dodjeljuje Radio Pula, dobio je skladatelj i tekstopisac Josip Vuk za pjesmu Po voji koju je izvela Vesna Nežić Ružić.

Najboljim domaćinom ovogodišnjeg MIK-a proglašen je slovenski Kostel. Karavana putujućih Melodija Istre i Kvarnera u devet je dana obišla sedam gradova i općina prevalivši više od tisuću kilometara cestom i morem. 

 

Finale Melodija Istre i Kvarnera u slikovitom Gračišću (Foto: Sergej Drechlser / Novi list)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.