Hrvatski radio

Radio Rijeka

Glazbeni duo Alba & Leo predstavio novi singl

30.06.2021.

15:15

Autor: Ivona Pierobon

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Dugoočekivanim singlom "A Little House With A Triangular Roof" riječki mladi glazbeni par Alba & Leo najavljuje novi EP. Poznati po jazz izričaju i bogatoj glazbenoj povijesti, sada se upuštaju u nove vode urbanog folka.

Skladbe koje će se naći na "Adultish EP-u"nastale su tijekom dvogodišnjeg boravka u Londonu gdje su nastupali u legendarnim klubovima poput Ronnie Scott's i The Troubadour.

Nisu se Alba Leo intenzivno bavili samo glazbom, već je iz niza suradnji proizašao i vizualno dojmljivi video spot. Kako sami kažu: "Video je sugestivan spoj igranog i animiranog, u kojem dječačka mašta preobražava svakodnevno sivilo u raskoš boja, cvijeća i smijeha."

Alba & Leo su za ovu audio-vizualnu čaroliju angažirali riječko-svjetsku ekipu: slikaricu Mirnu Sišul, redatelja Igora Modrića, videomakera Tomislava Pogarčića te mlade glumce Elenu Popov Surian i Ivana Grgića u ulozi malih Albe & Lea; povezali su se s londonskim producentom Gerryem Diverom (dobitnikom nekoliko BBC Folk Awardsa i nominacije za Mercury Prize), australskim animatorom Cameronom Robertsonom i talijanskim koloristom Lorenzom Bertarelliem.

Singl je snimljen u Londonu prije pandemije kovida, a skladan još u tinejdžerskim danima, u vrijeme kada su mlade generacije posjećivale kultni klub Točku.

Kako je nastao singl i video spot, njihove dojmove nakon njegovog izlaska te gdje i kada ih se može poslušati uživo doznali smo u razgovoru s Albom Nachinovic i Leom Škecom, poslušajte:

Glazbeni duo Alba & Leo predstavio novi singl, pripremila Ivona Pierobon

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.