Hrvatski radio

Radio Rijeka

Klizalište u Delnicama- više od 7 tisuća posjetitelja!

08.02.2022.

10:42

Autor: Nenad Lučić

klizanje na ledu

klizanje na ledu

Foto: - / Pixsell

Dosadašnji dio zime je u Gorskom kotaru protekao bez znatnijih količina snijega, čime je dijelom smanjena mogućnost korištenja skijaških i sanjkaških staza. Ali...

Temperature su ipak bile primjerenije godišnjem dobu, pa pokazatelji poslovanja gradskog klizališta u Delnicama, unatoč epidemiološkim ograničenjima, ukazuju na rastući broj korisnika.


Mjesec dana prije završetka ovogodišnje sezone rada gradskog klizališta u Delnicama, nadmašen je broj od 7 tisuća rekreativnih posjetitelja. Osim činjenice da je time zabilježena bolja posjećenost no nekih ranijih godina, neopterećenih epidemiološkim ograničenjima, ove zime nije izostao niti interes sportskih ekipa u hokeju na ledu i brzom klizanju, koje su delničku ledenu plohu koristile za bazične pripreme. 

Delničko klizalište

Delničko klizalište

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Dosegnute brojke postaju jasnije, kaže direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič, uzme li se u obzir da su Delnice, uz Zagreb i Sisak, jedina sredina u Hrvatskoj koja raspolaže s klizalištem olimpijskih dimenzija.


Pribroji li se tome i podatak kako je dvorana zagrebačkog Doma sportova u potresu pretrpjela određena oštećenja, jasno je zašto se sportaši iz glavnog grada Hrvatske sve češće okreću Delnicama. Međutim, bolja posjećenost nije samo posljedica spleta okolnosti, već i rezultat šestogodišnjeg postojanja škole klizanja na delničkom ledu, čijim se ciljanim održavanjem s vremenom povećao broj stalnih korisnika. 

Tijekom ove sezone je ponekad bilo teško uskladiti termine namijenjene sportašima i rekreativcima, no to su slatke brige. Jasno je kako rad klizališta olimpijskih dimenzija primarno počiva na želji da se privuku sportske ekipe kojima treba baš takva ledena ploha.

direktor Alen Udovič

Otežano usklađivanje termina, priznaje čelni čovjek GSC-a, kod rekreativnih korisnika zna povremeno izazvati nezadovoljstvo, nema dvojbe da ugošćavanje sportaša sobom nosi i naglašenije aktiviranje smještajnih, ugostiteljskih i drugih turističkih resursa Grada Delnica.


To bi, zaključuje Udovič, još više trebalo doći do izražaja u budućnosti, kada će uz očekivano jenjavanje pandemije, dodatno rasti i interes sportskih ekipa za dolazak u Delnice. Poslušajte više:

emisija Leksikon- klizalište Delnice

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.