Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gustafi i Che Sudaka u riječkom Pogonu kulture

21.12.2018.

10:29

Autor: Ivica Vrkić

Edi Maružin (Foto: Pixsell)

Edi Maružin (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

U povodu proslave Svjetskog dana migranata ovog petka će u riječkom Pogonu kulture nastupiti argentinsko-španjolski sastav Che Sudaka i naši Gustafi. Posebnost ovog koncerta jest premijerni nastup gostiju iz Španjolske.

Riječ o grupi koju su u Barceloni osnovali ulični svirači - ilegalni doseljenici iz Argentine i Kolumbije. Na jednom od nastupa zapazio ih je slavni Manu Chao koji im je pomogao pri snimanju prvog studijskog albuma i pokretanju karijere. Riječ "che" znači "prijatelj", dok je "Sudaka" pomalo podrugljiv izraz koji se koristi za ljude koji u Europu dolaze iz Argentine, Čilea, Ekvadora, Perua i ostalih južnoameričkih zemalja. 

O Gustafima uglavnom znamo sve pa tako i da 27. prosinca slave rođendan benda koji je osnovan u Vodnjanu tog datuma daleke 1980. godine. Gdje će ove godine proslaviti svoj rođendan te kakva je budućnost Gustafa u svjetlu njegovog novog solo glazbenog projekta "Edi East Trance Blues", Edi Maružin otkrio je u razgovoru što ga je s njim vodio Ivica Vrkić. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.