Hrvatski radio

Radio Rijeka

Hrvatska se s Ninom Kraljić vraća na Eurosong

24.02.2016.

12:02

Autor: HRT Komunikacije, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon dvije godine stanke Hrvatska se vraća na natjecanje za pjesmu Eurovizije, a pobjednica prve sezone HRT-ova showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske Nina Kraljić predstavljat će Hrvatsku na predstojećemu 61. Eurosongu u Stockholmu u svibnju ove godine.

Nina Kraljić je iz Lipovljana, Sisačko-moslavačka županija, ali je studij kroatistike upisala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. 

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što će nas nakon dvije godine izbivanja s Eurosonga u Stockholmu predstavljati Nina Kraljić – prošlogodišnja pobjednica The Voicea. Nina će nastupiti u prvoj poluzavršnici 10. svibnja te vjerujem u njezin veliki uspjeh i ulazak u završnicu koja će se održati 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja. Pjesma će biti vrlo zanimljiva, prikladna za Ninin glas i uvjeren sam da će nas predstaviti u najboljemu svijetlu, kako samo ona zna", izjavio je voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije Željko Mesar.

Dvojbe oko izbora HRT-ova predstavnika na ovogodišnjemu Eurosongu nije bilo. "Ono što nas je ponukalo da upravo Nina Kraljić bude naša predstavnica jest to što su gledatelji Hrvatske radiotelevizije prošle godine na natjecanju The Voice – Najljepši glas Hrvatske dali gotovo milijun glasova upravo Nini", rekao je Mesar.

Ninu Kraljić šira je javnost zapazila zahvaljujući njezinim sjajnim pjevačkim sposobnostima, a ponosna je i sretna zbog svega što je ostvarila u samo godini dana. "U samo godini dana dogodile su mi se odlične stvari, od pobjede u showu The Voice – Najljepši glas Hrvatske do triju nominacija za Porin, a sada idem i u Švedsku predstavljati Hrvatsku na Eurosongu", ističe Nina i dodaje: "Od nastupa očekujem ponajprije dobru izvedbu, a nadam se da ćemo vidjeti rezultate i da će se trud isplatiti. Najvažnije mi je da predstavim Hrvatsku u najboljemu svjetlu!" Nina je, podsjetimo, oduševila ne samo gledatelje showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, nego i zvijezde hrvatske glazbene scene jer je svakoj pjesmi koju je izvodila dala svoj osobni pečat. 

Na pitanje koju će pjesmu izvesti u Stockholmu, Nina je odgovorila: "Pjesma neka ostane iznenađenje, ali sigurno je da će biti u mojemu stilu u kombinaciji s modernim prizvukom." Više pročitajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.