Hrvatski radio

Radio Rijeka

17:19 / 03.03.2020.

Autor: Bojana Guberac

Imitator Danko Ažić: Koristim satiru da bih prenio duboke poruke

Ilustracija predstave

Ilustracija predstave

Foto: - / -

26-godišnji imitator Danko Ažić je Riječanin sa zagrebačkom adresom koji u svojoj satiričnoj i imitatorskoj predstavi, prvoj takvoj na ovim prostorima, utjelovljuje više od 30 poznatih ličnosti i povezuje ih u jednu priču isprepletenu dubokim porukama.

Zbog predstave "Bok (i) Hrvati" Danko Ažić dolazi u Rijeku te će 6. ožujka u KUC Kalvarija Riječani i Riječanke moći uživati u satiri, ali će isto tako ostati zapanjeni dubokim promišljanjem mladog imitatora.

"Zašto Hrvati napuštaju jednu od najljepših zemalja svijeta? Možemo samo pretpostaviti, a hoće li se taj trend i nastaviti? Pitaj Boga. Upravo glavni akteri ovog showa imaju mogućnost razgovora s 'višom silom' koja ih prosvjetljuje i nudi odgovore na razna pitanja. Inspirirani novim spoznajama, poznati Hrvati imaju potrebu podijeliti istinu građanima Republike Hrvatske ne bi li ih osvijestili te ih pritom možda tako potakli da ostanu u Hrvatskoj", objašnjava Ažić.

Neki od poznatih Hrvata koji su imali čast postići iznenadno prosvjetljenje za potrebe showa su: Zdravko Mamić, Mišo Kovač, Massimo Savić, Božo Petrov, Tomislav Karamarko, Andrej Plenković, Milan Bandić, kardinal Bozanić, Luka Modrić i Ćiro Blažević.

Pridružit će im se u manjim ulogama, ne i manje poznate ličnosti: Ivan Pernar, Ivica Todorić, Donald Trump, Željka Markić, Rojs, Damir Krstičević, Stephan Macchi, Stoka, Arnold Schwarzenegger, Tihomir Orešković, Robert De Niro, Eros Ramazzotti, Zadro (NMK), Sylvester Stallone, Clint Eastwood, Rodney (Mućke) i mnogi drugi.

Kako bi to izgledalo kada bi vodeći političari u zemlji dijelili i primjenjivali mišljenje i volju naroda? Što je potrebno učiniti da nam svima bude bolje? Dođite na predstavu "Bok (i) Hrvati" i pogledajte što vam imaju reći poznate ličnosti u izdanju drugačijem nego što ste navikli.

"Ono što od showa možete očekivati su sljedeće oprečnosti: Površno, ali duboko. Zabavno, ali inspirativno. Neozbiljno, ali ozbiljno. Lažno, ali istinito. Uglavnom, očekujte sve… I ništa", poručuje Ažić. Poslušajte više u emisiji Futura HR i pogledajte spot:

Futura HR: Danko Ažić, imitator; pripremila Bojana Guberac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.