Hrvatski radio

Radio Rijeka

Impulse festival: dobra glazba na čak deset gradskih lokacija

05.06.2016.

18:15

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Treće izdanje Impulse festivala održava se u Rijeci od 6. do 14.lipnja. Riječ je o višednevnom festivalskom događanju kojemu je osnovni cilj promocija urbane klupske kulture, osobito njezinoga glazbenog segmenta.

Pod sloganom "glazba je svugdje", želi se na više gradskih lokacija publici ponuditi kvalitetan kulturni program te fenomenu glazbe pristupiti u njegovim brojnim manifesticijama. Događanja koja se odvijaju tijekom trajanja Impulsa prvenstveno su vezana uz glazbu kao okosnicu i poveznicu festivalske priče, ali to čine kroz različite medije i umjetničke forme, čime otvaraju nove poglede na glazbu i općenito na koncertnu, klupsku kulturu. 

Zbog toga je Impulse festival prije svega okrenut studentima, mladima i svima kojima u gradu nedostaje kvalitetnoga kulturno-glazbenog programa. Ove godine će Impulse zaposjesti ukupno deset riječkih lokacija, a to su OKC Palach, Art-kino Croatia, Galerija SKC, Filodrammatica, Nemo pub, klubovi Tunel, Život, Bačva i Pogon kulture te Kružna ulica u Rijeci.

Festival će u ponedjeljak 6. lipnja u klubu Palach svirkom otvoriti dansko-finski bend Liima, a 14. lipnja u Pogonu kulture zaključiti Lee Ranaldo Trio, kojeg predvodi jedan od osnivača slavnog američkog alternativnoga rock sastava Sonic Youth. 

Program festivala obuhvaća i plesne predstave, glazbenu tribinu, pub kviz, filmske predstave, sajam ploča, glazbeni đir po riječkim klubovima te osvrt na rad njemačke skupine Can. Projekt je zajednička suradnja Studentskoga kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i udruge Distune Promotion, u čije ime je detaljnije o festivalu u programu Radio Rijeke govorio Željko Pendić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.