Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jasna Zlokić: Ne možemo biti bez kičme, moramo biti snažni, i još bitnije - svoji!

11.12.2022.

14:06

Autor: Anja Matić

Jasna Zlokić

Jasna Zlokić

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Ove nedjelje Mariju Battifiaci napokon je na obed došla jedna od najcjenjenijih hrvatskih pjevačica Jasna Zlokić.

Neposredna i skromna Jasna glazbom se počela baviti već kao sedmogodišnja djevojčica nastupajući u dječjem kazalištu. 

Djetinjstvo mi je uistinu bilo bezbrižno. Nama je najbolja prijateljica bila priroda, a upravo ta prisnost s njome činila nam je dušu još ljepšom, plemenitijom...

Jasna Zlokić

Nakon glazbenog broja "Potrošilo nas vrime", jedne od najljepših pjesama našeg podneblja, nastavio se razgovor u glazbenom tonu. Jasna Zlokić glazbenica je koja nema na kojem festivalu nije bila i pritom naravno osvojila brojne vrijedne nagrade. No, glazbeni put nije joj bio najlakši, posebno u to vrijeme oštre glazbene konkurencije.

Trenutno ima puno talentiranih mladih glazbenika, ali nema im tko otvoriti put - muče se sami.

Jasna Zlokić

Pobjeda na natjecanju amatera u Splitu 1981. godine Jasnu je plasirala na finale u Sisak gdje je osvojila pobjedničku lentu. Tom pobjedom dobila je poziv da sljedeće godine nastupi u seniorskoj konkurenciji na Splitu gdje se predstavila skladbom “Nina, nana” te joj je dodijeljena nagrada najbolje debitantice.


Nastupila je i u Splitu 1983. godine pjesmom “Ne znam koji vjetar puše”, a godinu kasnije s Dujmićevom fantastičnom skladbom "Skitnica". Ta joj je skladba postala odrednica njene karijere - nema tko ju ne zna ni ne pjevuši s vremena na vrijeme...

U početku karijere su najvažniji ljudi s kojima radiš. Skitnica je pjesma mog života - moj sinonim.

Jasna Zlokić

Poslušajte emisiju i saznajte kakva je Jasna Zlokić bila u djetinjstvu, tko joj je najviše pomogao u početku karijere, otkud potječe nadimak J. Zlo, gdje ljetuje, kao i koja joj je ipak najdraža životna uloga:

emisija Na obedu

Jasna Zlokić

Jasna Zlokić

Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Na obedu kod Battifiace

Saku nedeju od polne do četiri ure z nami je Mario Lipovšek Battifiaca! Treba li još koja preporuka da u to vrijeme budete uz naš program? Ne treba, naravno! Čujemo se! :)

Poslušajte u Slušaonici