Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jazz raznolikost i bogatstvo svih hrvatskih regija

18.11.2015.

16:30

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na ovogodišnjem festivalu Jazz Ex Tempore u Opatiji, na kojemu je do sada sudjelovalo 40 inozemnih glazbenika iz 25 zemalja, sudjelovat će samo hrvatski glazbenici, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Na 11. Jazz Ex Tempore pozvani su Tamara Obrovac iz Istre, tamburaš Filip Novosel iz Slavonije, Marko Ramljak s violinom iz Dalmacije, Maasej Kovačević iz Međimurja i kvarnerski glazbenici Damjan Grbac i Tonči Grabušić te će na taj način biti zasupljeno glazbeno bogatstvo cijele Hrvatske. Zadatak uravnoteženja i usklađivanja svih tih raznorodnih glazbenih elemenata imat će utemeljitelj i umjetnički voditelj Jazz Ex Temporea Elvis Stanić.

Završni koncert 11. Jazz Ex Tempore je 27. studenoga, u Villi Angiolini, u 20 sati.

Jazz Ex Tempore prilika je za druženje i zajednički rad jazz glazbenika tijekom više dana. U tom razdoblju zajednički skladaju glazbu te je izvode na završnom koncertu.

Manifestacija će početi 24. studenoga kad će Tamara Obrovac i Elvis Stanić održati javnu radionicu i jazz talk o istarskoj glazbi, ljestvici i jazzu. Sljedećeg dana će Marko Ramljak govoriti o tome što je Dalmacija bez klapa i je li to uopće moguće, najavljeno je. 26. studenoga Filip Novosel govorit će o svom iskustvu studiranja tambure na New School for Jazz and Contemporary Music u New Yorku te demonstrirati spoj jazza i tambure.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.