Hrvatski radio

Radio Rijeka

Jubilarni koncert ''Božić je judi''

22.12.2013.

22:00

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalni koncert riječke podružnice Hrvatske glazbene unije ove godine slavi jubilarno 20. izdanje. Bit će održan u novom terminu i novom prostoru: ponedjeljak 23. prosinca u HNK Zajc, 20 sati.

Božić je judi, tradicionalni koncert nazvan po istoimenoj kompoziciji Dražena Turine Šajete, ove godine slavi 20. rođendan u riječkom HNK Zajc. Pod ravnanjem dirigenta Igora Vlajnića te uz pratnju zbora i orkestra Opere riječkog kazališta, nastupit će oko 200 primorskih izvođača i 18 solista. Uz dobro znane domaće i strane duhovne i svjetovne božićne standarde, bit će izvedeni i neki narodni napjevi iz primorskog kraja, primjerice Manitnjada i koledva Bog se rodi vitliomi, pučka božićna pjesma s otoka Krka.

Na koncertu će ove godine nastupiti: članovi KUD-a Ive Jelenović, ženska klapa Luka , muška klapa Kastav, Alen Polić, Žanil Tataj, Anamarija Knego, Putokazi, Katja Budimičić, Mario Battifiaca, Damir Kedžo, Leonora Surian, Tina Vukov, Elvis Stanić, Riječki brass kvintet, Dino Antonić, Lela Kaplowitz, Marko Tolja, Vivien Galletta, Voljen Grbac, Saša Matovina i Duško Jeličić Dule.

Ulaznice za koncert su gotovo u potpunosti rasprodane, no za sve one koji neće moći biti u kazalištu tu je Radio Rijeka koja će, kao i svih prethodnih godina, u svom programu izravno prenositi koncert u ponedjeljak u 20 sati i 5 minuta. Poslušajte što je o koncertu doznao Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.