Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kaplanovci snimili blagdansku pjesmu - jer "Božić dolazi..."!

09.12.2020.

18:10

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Snimanje božićne pjesme (Foto: PZM Josip Kaplan FB)

Snimanje božićne pjesme (Foto: PZM Josip Kaplan FB)

Foto: - / -

Pjevački zbor mladih "Josip Kaplan" iz Rijeke, pod vodstvom umjetničke ravnateljice i dirigentice maestre Doris Kovačić, studijski su snimili božićnu pjesmu "Božić dolazi..." u studiju Ivana Popeskića.

Pjesmu je obradio poznati riječki violončelist i skladatelj David Stefanutti, voditelj Riječkoga komornog orkestra i ansambla Collegium musicum Fluminense, s kojima uspješno muizicira. S oba je ansambla snimio i nosače zvuka. Radi kao violončelist u orkestru Opere riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl Zajca, a član je i Riječkog simfonijskog orkestra.

Pjevački zbor mladih "Josip Kaplan" ove je godine obnovljen većim brojem novih pjevača, zaljubljenika u zborski glazbeni izričaj, a nove su članove dobili i Djevojački zbor, Valovci i dječji zbor "Kap".

Na valovima Radio Rijeke premijerno smo izveli studijsku snimku pjesme "Božić dolazi...", i razgovarali s Doris Kovačić - poslušajte:

Kovačić, Kaplanovci i pjesma, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.