Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kawasaki 3P u subotu u Pogonu kulture predstavlja svoj treći album

17.12.2015.

12:45

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka punk-rock-ska grupa Kawasaki 3P ove subote 19. prosinca svoje će riječke štovatelje počastiti koncertnom promocijom trećega studijskog albuma "Goli zbog pasa" u Pogonu kulture. Povod koncertu je njihov treći studijski album objavljen početkom godine.

Nakon što je njihov nastup na ovogodišnjoj Harteri morao biti otkazan zbog urušavanja betonskih greda u prostoru glavne hale Marganovo, Kawasaki 3P dolaze u Rijeku ispraviti nepravdu i dokazati zašto su velika koncertna atrakcija u Hrvatskoj i regiji.

Grupa je s radom započela 1993. godine, a široj javnosti postaju poznati 2003. svojim provokativnim i neuobičajenim nastupom na "Dori" s pjesmom "Antonija". Te godine objavljuju i debitantski album "Kawasaki 3P" koji je nagrađen Porinom za najbolji album alternativne glazbe, a sastav je osvojio i nagradu Crni mačak za "nadu godine".

Godine 2009. objavljuju drugi album "Idu Bugari" koji je ovjenčan Porinom za album godine i sa čak sedam "Zlatnih koogli" te nagradom "Davorin" za najbolji rock-album, a ostao je zapamćen po hitovima "Puta madre" i "Ni da ni ne". Početkom ove godine Kawasaki 3P se oglasio trećom studijskom kolekcijom koja je i povod njihovog nastupa u Rijeci.

O recentnim nastupima, novom albumu i onome što pripremaju za subotnji koncert, govori jedan od članova grupe Kawasaki 3P Davor Viduka:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.