Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:32 / 04.01.2015.

Autor: Damir Pijaca

Kobasicu treba znati pripremiti, ispeći i skuhati!

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Turistička zajednica Općine Čavle, zajedno s oštarijom ''Pomorac'', organizator je sinoć održane sedme tradicionalne gastronomske manifestacije ''Kobasica open''. Ocjenjivala se najbolja kuhana i najbolja pečena domaća kobasica u čemu je, ovoga puta, pobijedio Željko Crnić iz Novog Vinodolskog.

''Kobasica open'' održava se uvijek uoči blagdana Sveta Tri kralja jer, nakon svih delicija za božićne i novogodišnje blagdane, došlo je vrijeme i za kobasice. A upravo sada, početkom siječnja, kobasice su, nakon kolinja u studenom, spremne za degustaciju. Zato, ljubitelji mesa dan štovanja kobasice uvijek imaju posebno označen u svom kalendaru.

Ovoga puta, tumači predstavnica Turističke zajednice Općine Čavle Gordana Gržetić, u natjecanje se upustilo devet kandidata. Stigli su gosti i iz vinodolske doline, ali i iz Berlina, pa su se mogle probati i njemačke kobasice.

Natjecatelji su kobasice za ovo natjecanje pripremili sami, kod kuće, još koncem prošle godine. Zanimljivo je da se kobasice kuhaju, odnosno peku, pod rednim brojem, pa se tim redom i donose kuharima. Nagrade pobjednicima su simbolične: boca vina, medalja, plaketa, kuhinjska pregača i majica.

Atmosferu jedinstvene veselice koja obiluje živom glazbom, odličnom hranom i još boljom zabavom te mami na neodoljiv i slastan zalogaj, zabilježio je Damir Pijaca. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.