Hrvatski radio

Radio Rijeka

Koncert za zagrijavanje ususret riječkoj EPK 2020.

16.12.2019.

23:21

Autor: Tatjana Sandalj

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Koncertom "Rijeka, moj grad", pod zastavom Europske prijestolnice kulture, Rijeka širi poruku Luke različitosti. Promotivni koncert održan je u centru grada, a podijeljene su i zastave pod kojima će Rijeka ploviti cijelu iduću godinu.

Graz, Dublin, Atena, Roterdam..., od iduće godine i Rijeka će biti na prestižnom popisu gradova koji nose titulu Europske prijestolnice kulture. 

Građanima je najznačajniji dio kulturno-umjetničkog programa što slijedi 2020. predstavljen tijekom koncerta u centru grada. Nastupili su Turisti, Gerila, Nord, neizostavni i nezaobilazni Let 3.

Prvi put prikazan je spot pjesme "Moj grad" koja postaje himna Rijeke Europske prijestolnice kulture. Glazbu i stihove napisao je Vlado Simcich Vava, izvode je riječki rockeri okupljeni u Ri-Valu, a spot je režirao Radislav Jovanov Gonza.

Dijeljene su i zastave Rijeke EPK te reprint prvog broja Novog lista iz 1900. godine jer riječke dnevne novine slave 120. rođendan. Poslušajte djelić atmosfere:

Koncert za zagrijavanje, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.