Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kostimirana carska opatijska noć - fotogalerija

14.07.2013.

10:11

Autor: HINA / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Opatiji je sinoć održana turističko-zabavna manifestacija 'Opatija - carski grad' kojom se turiste i domaćine podsjetilo na razdoblje Austro-Ugarske monarhije u kojem je Opatija doživjela specifičan razvoj.

Na nekoliko lokacija u gradu kostimirani likovi inscenirali su događaje iz opatijske povijesti. U opatijsku luku je brodicom uplovio kostimirani car Franjo Josip I. sa suprugom caricom Elizabetom od Bavarske, a njegov dolazak su snimali Auguste i Louis Lumiere.

U opatijskom parku pokraj Ville Amalie svoj nastup je uvježbavala Isadora Duncan, a na obližnjoj terasi hotela Kvarner je legendarni operni pjevač Benjamino Gigli uvježbavao svoje arije. Uz njih, Opatijom su se kretali još deseci statista odjevenih u odjeću prošlih vremena.

Organizator manifestacije je Turistička zajednica grada Opatije, a pokrovitelj grad Opatija. Redatelj i scenarist manifestacije je Tomaž Letnar iz Slovenije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.