Hrvatski radio

Radio Rijeka

Kraj programa: bend kojem je glazba ozbiljan rad, a ne sredstvo za zaradu

27.06.2019.

10:32

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Kraj programa: Ivan Brajković, Igor Klanfar, Đina Škulić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Kraj programa: Ivan Brajković, Igor Klanfar, Đina Škulić (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Kraj programa je pop/rock bend iz Rijeke, nastao 2011. godine. Gostovao je u studiju Radio Rijeke, u emisiji "Box in", kao zanimljiv glazbeni bend koji radi s ljubavlju i svoju glazbu prihvaća kao ozbiljan rad, bez želje za zaradom.

Trenutnu postavu benda čine Đina Škulić - vokal, Luka Filipan - gitara, Ivan Brajković - gitara, Dino Ivelja - bass i Igor Klanfar - bubanj. Bend iza sebe ima dva albuma i jedan EP. Vrlo brzo nakon osnutka benda izlazi debitantski album "Kraj programa". Taj period je obilježen osvojenim drugim mjestom na regionalnom festivalu Jelen Demofest, u konkurenciji od 400 prijavljenih bendova iz cijele regije. Od osvojene novčane nagrade bend snima spot za svoj prvi singl "Prekid programa".

Između dva albuma, bend izdaje EP pod nazivom "KP/EP", koji je ujedno i uvertira u drugi album "Ovdje pripadam". Singlovi s drugog albuma "Leptir" i "Budi netko" upotpunjeni su i videospotovima, a dobro prolaze u radijskom eteru i od strane kritike. Singlom "Budi netko" bend je zaključio period drugog albuma te se okrenuo snimanju novog materijala.

Kroz osam godina djelovanja odsvirali su brojne nastupe na raznim festivalima i klupskim prostorima unutar i izvan granica Hrvatske, gdje su dijelili pozornicu s bendovima kao što su Majke, Psihomodo pop, TBF, Dubioza kolektiv, Sars i drugi. Poslušajte kako su u eteru Radio Rijeke pričali Ivan Brajković, Igor Klanfar i Đina Škulić:

Kraj programa u emisiji "Box in", pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.