Hrvatski radio

Radio Rijeka

Korzom vozi Vlakić Djeda Mraza: ću, ćuuu!

12.12.2021.

11:31

Autor: Vladimir Jurić

Vlakić Djeda Mraza

Vlakić Djeda Mraza

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Napokon je krenuo tradicionalni riječki Vlakić Djeda Mraza koji će tijekom blagdana i polovicom siječnja iduće godine voziti na relaciji Trg Bana Josipa Jelačića - Korzo - Jadranski trg i nazad.

“Zbog (ne)odgodivih obveza na Sjevernom polu, Djed Mraz je ove godine sa svojim vlakićem stigao u Rijeku u nešto kasnijem terminu od predviđenog, točnije 11. prosinca umjesto najavljenog 5. prosinca”, priopćili su iz Turističke zajednice grada Rijeke.


Inače, ovo je jedini vlakić u Hrvatskoj koji djecu i roditelje vozi besplatno za razliku od vlakića u Zagrebu, Splitu i Osijeku, jer su sredstva za njegovo prometovanje osigurali Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija te brojni sponzori.


Vlakić će prometovati od danas, 12. prosinca, pa sve do 16. siječnja 2022. godine, izuzev 24., 25. i 31. prosinca 2021., te 1. siječnja 2022. godine. Maleni Nikola bio je prvi današnji putnik vlakića, a vozni red Vlakića Djeda Mraza možete pronaći ispod slike:

Dječak Nikola današnji je prvi putnik Djeda Mraza

Dječak Nikola današnji je prvi putnik Djeda Mraza

Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka

Vozni red:


ponedjeljak - petak 10 - 13 sati rezervirano za vrtiće


ponedjeljak - petak 16- 19 sati slobodne vožnje


subota - nedelja 10 - 13 i 16 - 19 slobodne vožnje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.