Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lačni Franz oprašta se od publike regionalnom turnejom - sviraju i u Rijeci!

01.08.2022.

13:33

Autor: Hina

Lačni Franz na jednom od koncerata

Lačni Franz na jednom od koncerata

Foto: Haris Memija / Pixsell

Slovenski novovalni bend Lačni Franz oprašta se od publike regionalnom turnejom Veliki finale, u sklopu koje će ovog četvrtka, 4. kolovoza posljednji puta nastupiti u Rijeci, i to na riječkom Zvečka festivalu.

Kako su najavili iz PolakMedie, nakon 43 godine karijere i više od 2000 koncerata, legendarni Lačni Franz oprašta se od publike regionalnom turnejom u sklopu koje će gostovati na riječkom Zvečka Festivalu. Riječka publika će uživo moći čuti pjesme Zorana Predina i njegove glazbene družine 4. kolovoza na vanjskom terenu Boćarskog doma Podvežica.


Predin kaže da Veliki finale uglavnom sadrži pjesme iz vremena prve postave, ali i neke novije iz vremena "junior" postave. "Oproštajni koncerti posvećeni su brendu i bendu Lačni Franz, koji zaslužuje svoj Veliki finale. Dobrodošle srodne duše", poručio je.


Iz PolakMedie ističu da je glazbena kritika glazbu te grupe često etiketirala kao "kabaret rock", dok ih se danas svrstava pod "hard indie". "Ispravno je zapravo oboje jer su u njihovoj autorskoj glazbi primjetni utjecaji jazza i folk nasljeđa, elementi kabareta, bluesa i bogatog iskustva angloameričkog art rocka i post punka," kažu.


Lačni Franz od 2014. nastupa u pomlađenoj postavi, u kojoj su se Predinu pridružili Anej Kočevar (bas), Luka Čadež (bubanj), Boštjan Artiček (klavijature) i Tine Čas (gitara).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.