Hrvatski radio

Radio Rijeka

Luce je "U bojama" i uživo u Tunelu

08.12.2015.

10:02

Autor: Albert Petrović, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kad se prije nekoliko mjeseci u programu Radio Rijeke zavrtila pjesma "Nakon dana tog", senzualnog alta i zavodljive melodije, nitko nije znao tko je Luce. Luce večeras nastupa na jubilarnom 150. Acousticu u riječkom Tunelu, a prije toga navratila je do studija Radio Rijeke.

Luce ne pripada znanom glazbenom establishmentu, nije zvijezda talent-šoua, a opet... večeras će u Tunelu uživo, uz pratnju gitare, predstaviti svoj prvi EP "U bojama", pa ćemo konačno, uz Lucin glas upoznati i stas.

Krajem svibnja 2014. mlada kantautorica objavila je pjesmu "Možda mi" i zaokupirala pažnju javnosti. To je dodatno naglasila singlom "Sama ostajem" te nizom zamijećenih koncerata koji su ubrzo uslijedili: nastup na Runjićevim večerima, gostovanja na koncertima Sare Renar, Meritas, Josipe Lisac.

Korak po korak oblikovale su se pjesme te u suradnji s producentom Markom Mrakovčićem nastaje debitantski EP, koji uz spomenute singlove sadrži i "Nakon dana tog""Na oblaku" te "Dogodila se dosada". Videospotom za pjesmu "Na oblaku" dočarana je atmosfera njene nedavno održane koncertne promocije u zagrebačkoj Tvornici.

150. Akustika pokazuje da se upornost isplati. Svirka će početi u 22 sata, a ulaz je slobodan. Albert Petrović ugostio je Luce, a uz razgovor slušamo i novi singl "Na oblaku":

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.