Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lucio Slama: "Sempre Fiume cento percento!"

16.07.2017.

15:05

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trideset i nešto godina u HNK Ivana pl. Zajca, 29 u glumačkom ansamblu, a do penzije još ima dosta - član ansambla Talijanske drame riječkog kazališta Lucio Slama. Čime se još bavi, što radi kad ne glumi?

Rođeni Riječanin, Fiuman, odrastao je u ulicama oko zgrade HNK Zajca, cijeli grad bio je njemu i prijateljima igralište. Sjeća se Rijeke 60-ih: asfaltiranog Korza, trolejbusa, dječjih gušti... prvih, neslužbenih, ulazaka u riječki hram Talije. 

Podsjeća na motive osnivanja Virtualne Slobodne Države Rijeka i govori o pokušajima poticanja riječkog identiteta. Što misli, koliko Riječani znaju i cijene prošlost svoga grada?

Lucio Slama je inicirao osnivanje prvog riječkog bajkerskog kluba. Što rade riječki bajkeri u stvarnom životu i dokle su najdulje putovali?

I naravno, dio razgovora posvećen je glumi: u kazalištu i na filmu, posebno Winnetou, snimanju s Richardom Gereom, Vanessom Redgrave. U filmu se možda malo više zaradi, ali samo poslije predstave publika plješće.

Doznajte što je Fiumaćan, poslušajte gostovanje Lucia Slame "Na obedu" Radio Rijeke: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.