Hrvatski radio

Radio Rijeka

Maja Blagdan: povratak na scenu uz ekipu s Kvarnera

01.05.2020.

18:52

Autor: Albert Petrović

Foto: Danijel Berković / Pixsell

Foto: Danijel Berković / Pixsell

Foto: - / -

Maja Blagdan vraća se na scenu, nakon godina izbivanja, novim singlom "Čekaš me" koji je autorski i izvođački produkt umjetnika s Kvarnera. Naše prvo pitanje, kad netko izbiva toliko vremena, moralo je biti - gdje ste bili i što ste radili?

Jer bilo je raznih glasina, poput onih: "Maja otišla u časne" i slično.

"Pa nisu to ružne glasine. Jednostavno, u nekom trenutku dođe do zasićenja načinom života koji vodiš, mjestima na koja odlaziš i ja sam osjetila potrebu za promjenom, potrebu za povlačenje u duhovno. Međutim, svo vrijeme sam pjevala, bila sam uključena u djelatnosti krčke nadbiskupije, između ostalog, pjevala sam na njihovim skupovima. Jedino nisam bila više dio estrade, onakve kakvu sam ostavila za sobom", tumačila je Maja Blagdan u programu Radio Rijeke.

"Sad sam, eto, u Zagrebu gdje sam zaglavila sa svim ovim užasima koji su nas snašli. Prvo korona, pa onda taj potres od kojeg još imamo traume. Još se trzamo na svaki neobičan zvuk, jer bilo je gadno ovdje u centru gdje živim. Srećom, moja zgrada nije jako oštećena. Neko vrijeme nije bilo plina, ali na kraju smo dobro prošli", govorila je.

Sjeća se Maja s veseljem njenih dolazaka na Kvarner i brojnih nastupa na MIK-u, putovanja i druženja. "Upravo tamo sam upoznala Arijanu Kunštek i Ines Prajo, autorice mog novog uratka koji se kuhao godinama da bi ovih dana ugledao svjetlo dana", objasnila je.

"Ivan Popeskić je napravio sjajan aranžman, a uz njega svirali su Elvis StanićHenry RadanovićMarko Lazarić i Petar Kovačić. Dakle, kompletna ekipa s Kvarnera! Snimali smo u Lovranu i ja im od srca zahvaljujem jer lako je onda i pivat kad oni naprave takav ugođaj, kad takvi umjetnici daju sve od sebe", zaključila je Maja Blagdan. Poslušajte razgovor:

Maja Blagdan: Lako je pivat s takvom ekipom, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.