Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mali pjevači natječu se za treći "Dječji mikrofon"

31.08.2016.

10:23

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Natjecanje djece do 16 godina u pjevanju "Dječji mikrofon" održava se u Rijeci već treću godinu zaredom. Uoči dviju natjecateljskih večeri, održana je ljetna vokalna radionica u kojoj su se mali pjevači usavršili i pripremili za nastup.

Tko će naslijediti Miu Negovetić, pobjednicu prvoga Dječjega mikrofona i prošle godine najbolju Cristinu Lubianu? Saznat ćemo u petak i subotu 2. i 3. rujna u HKD-u na Sušaku. Na audiciju Kreativno-edukativnoga centra Glazbeni vrtuljak prijavilo se pedesetak malih pjevača. Stručno povjerenstvo imalo je golem problem: svi su odlično pjevali i nikoga nisu mogli odbiti, kaže organizatorica Suzana Štefanić.

Stručni žiri čine profesorica glazbe i predsjednica Glazbenoga vrtuljka Aleksandra Matić, glazbeni urednik Radio Rijeke Albert Petrović, skladatelj, producent i pjevač Andrej Babić, direktor buzetskoga festivala Mali veliki mikrofon Alan Poropat i mlada pjevačica Antonela Doko.

Rješenje do kojega su došli - promjena je pravila natjecanja. Umjesto polufinalne i finalne večeri, djeca su podijeljena u dvije skupine: do 12 godina te od 13 do 16 godina. Prva skupina na pozornici je u petak, a druga u subotu. Stručni ocjenjivački sud dodijelit će nagrade za troje najboljih u interpretaciji, intonaciji i scenskome nastupu, posebnu nagradu dobit će najbolji interpretator(ica), a svojega pobjednika odabrat će i publika.

Nimalo nije lako to što male pjevače čeka, pa su protekloga tjedna mogli sudjelovati u ljetnoj vokalnoj radionici. Pojedinačno su radili na svojem pjevanju s vokalnim trenerima Katarinom Jurić i Dinom Antonićem, grupne satove vodila je Ana Matušan, a scenski pokret Ana Cvitak. Što su sve znali otprije i što su naučili vidjet će tko dođe u petak i subotu u HKD, obje natjecateljske večeri počinju u 19 sati, a ulaznice koštaju 25 kuna.

U revijalnom dijelu programa, nakon natjecanja, nastupit će Antonela Doko, prošlogodišnja pobjednica Cristina Lubiana, Osnovna škola za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ VežicaAbracadabra band te Fran i Karlo Barjaktarić. Voditeljice programa su Jelena Fabijan i Nikolina TomljanovićPoslušajte što je o Dječjem mikrofonu Nevi Funčić ispričala Suzana Štefanić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.