Hrvatski radio

Radio Rijeka

Maškarani klapski maraton u Opatiji oduševio publiku

23.02.2019.

11:41

Autor: Boris Kanazir

Klapa Teha - prema publici najbolja (Foto: Omnes)

Klapa Teha - prema publici najbolja (Foto: Omnes)

Foto: - / -

Desetu godinu zaredom u Opatiji je održan Maškarani klapski maraton. To događanje, poput Balinjerade, postupno postaje opatijski brend. Najboljim klapama, prema mišljenju žirija i publike, dodijeljene su nagrade, a najvažnije je da su se svi dobro zabavili.

Program je održan u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, natjecalo se osam klapa, a voditelji programa bili su Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta. Klape su, uz posebne koreografije i scenografije, izvodile skladbe čiji su tekstovi izvrsna preslika vremena u kojem živimo, čime su zaradile ovacije publike.

Redom su nastupile ženske klape: ženske Teha iz Cresa s pjesmom "Baila Bandinjo", Kamelija iz Opatije izvela je skladbu "Život na peze je bez veze", klapa Hreljin otpjevala je pjesmu "Avioni", vokalna skupina Lira Rijeka "Bilo vavek veselo", mješovita klapa Reloj iz Splita pjevala je "Gripu". Muška klapa Mirakul Veprinac izvela je "Metlu od leprini", klapa Skalin Matulji otpjevala je "Vježbaj! Pi... ti materina!" i klapa Kastav skladbu "Smeti".

Za najbolju izvedbu glasovali su ocjenjivački sud i publika. Stručni žiri prvo je mjesto dodijelio klapi Skalin, drugo klapi Kastav, a treće klapi Hreljin. Prema glasovima publike na prvom je mjestu bila klapa Teha, drugom klapa Skalin, a treće klapm Hreljin. Nagradu za najbolju a capella izvedbu, iz ruku pusnog gradonačelnika Opatije Duška Jeličića Duleta, primila je klapa Mirakul.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.