Hrvatski radio

Radio Rijeka

Zgodni chef najavio prvo riječko izdanje Craft & Grill Festivala

21.04.2022.

13:34

Autor: Anja Matić

Mate Janković

Mate Janković

Foto: Emica Elvedji / Pixsell

Poznati kuhar Mate Janković najavio je otvaranje prvog izdanja Craft & Grill Festivala u Rijeci. Osim o tome, s Vedranom Lisicom Pavlović razgovarao je o načinima popularizacije kulinarstva, Masterchefu i problemu manjka mladog kuharskog kadra.

Prvo izdanje Craft & Grill Festivala u Rijeci otvara se 22. travnja na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske, i trajat će do 8 svibnja. Festival je to koji sljubljuje najbolje od street food scene s hrvatskim craft pivovarama, a predvodit će ga dvojica poznatih hrvatskih chefova Mate Janković i Ivan Pažanin.


Mate nam je prije otkrivanja detalja ponude festivala, rekao više o svom iskustvu u Masterchefu. 

Kulinarski serijali svakako su doprinijeli popularizaciji zanimanja kuhar te društveno repozicionirale naše zanimanje.

Mate Janković

Dodao je da ga ipak brine mali upis učenika i učenica u srednje kulinarske škole te da i sam ima problem s pronalaženjem radne snage pa se u zadnje vrijeme poseže "rješenjima" iz inozemstva.


U razgovoru je najavio i riječki Craft & Grill Festivala na kom ćemo moći kušati 8 stalnih piva iz 5 najboljih hrvatskih craft pivovara. Bit će tu i zabavnog programa, pa tako festival sutra otvara koncert Belfast Fooda, srijedom će Ribafish voditi tematske kvizeve, a organizirat će se i radionica kućnog pivarstva. 


Radno vrijeme festivala bit će od 11 do ponoć, a petkom i subotom do 2 sata. Poslušajte cijeli razgovor:

emisija Leksikon

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Leksikon

Ne stane nam sve u informativne emisije dana, pa zato u Leksikonu svakog dana između 17 i 18 sati emitiramo nekoliko razgovora ili reportaža o aktualnim događajima u našem kraju. Između njih - dobra glazba!

Poslušajte u Slušaonici