Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mayales napokon u Rijeci: u subotu u Klubu na Trsatu!

26.01.2018.

10:40

Autor: Ivica Vrkić

Petar Beluhan i Mayales (Foto: Pixsell)

Petar Beluhan i Mayales (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Riječku koncertnu ponudu predstojećeg vikenda obogatit će i zagrebačka grupa Mayales: u subotu 27. siječnja u 22 sata nastupa u Klubu ispod The Beertije na Trsatu. U grad na Rječini dolaze s aktualnim albumom "Simbol za Sunce" kojega je domaća glazbena kritika proglasila jednim od najboljih u 2017.

Bend predvođen Petrom Beluhanom čine Vlado Mirčeta, Luka Geček, Jure Ferina, Pavle Miholjević, Edi Grubišić Cipal, Roni Nikolić, Ivan Božanić i Nikolina Kovačević. Mayales s radom počinju tijekom ranih devedesetih, no prvi album objavljuju tek krajem te dekade, da bi potom uslijedila diskografska pauza duga čak 13 godina.

Povratnički album "2" dokazuje kako ih publika, srećom, nije zaboravila, a dokaz tomu su čak tri nagrade Porin što su ih pospremili na svoje police. Reakcije na recentni album "Simbol za Sunce" jednako su pozitivne, pa je realno očekivati da će neveliki prostor Kluba na Trsatu biti pretijesan za sve zainteresirane ljubitelje zagrebačkih predvodnika takozvanog "drink popa".

O kakvom je terminu riječ te je li istina da Mayalesi subotnjom svirkom ujedno prvi put stupaju na riječko tlo, u razgovoru s Petrom Beluhanom saznao je Ivica Vrkić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.