Hrvatski radio

Radio Rijeka

Mia Dimšić u programu Radio Rijeke

20.02.2022.

11:14

Autor: Albert Petrović

Mia Dimšić i Albert Petrović

Mia Dimšić i Albert Petrović

Foto: Linda Uran / Radio Rijeka

Mia Dimšić s pjesmom Guilty Pleasure predstavljat će Hrvatsku na pjesmi Eurovizije koja će se održati u Italiji, u Torinu. Razgovarali smo s njom u, danas iznimno sunčanom, studiju Radio RIjeke na Korzu

Što se tiče nastupa na Dori,bilo me je užasno strah, naravno i lošeg plasmana i svega što to nosi, ali sam shvatila već da je hrabrost zapravo raditi stvari kojih se bojiš.

Mia Dimšić

Mia Dimšić, ovogodišnja predstavnica Hrvatske na Eurosongu, stigla je na "Obed " u naš studio na Korzu. Razgovor je dogovoren još prije nekoliko dana, a "ljubav" Mie i Radio Rijeke traje od početaka njene karijere, jer kako kaže član njenog benda i autorskog tima, Damir Bačić,Radio Rijeka je bila jedna od rijetkih koja je Miji ustupila prostor u eteru dok je još kucala na vrata estrade, prepoznavši u njoj potencijal za to što će uskoro postati.


Naravno da je slavlje trajalo do rane zore, slavilo se po sobama, a ja sam odspavala dva sata, priznaje Mia, ali ističe da je slavila zajedno s kolegama i najžešćom konkurencijom i da je začudno koliko dobre atmosfere i prijateljskih emocija se razvilo među njima mladima. Uostalom, prva Mijina glazbena želja bila je pjesma njene imenjakinje Negovetić, koja je, kaže, bila njezin favorit i koju doživljava kao mlađu sestru.


Na pitanje je li pogledala reakcije u medijima, kaže nisam stigla i trudit ću se što manje tih reakcija čitati, jer,na kraju, što imam od toga? A na činjenicu da su mišljenja podijeljena i da ima i nešto hejtera, odgovara da su hejteri zapravo najveći fanovi jer te oni vjerno prate. najgore je kad te netko ignorira, a uostalom jednom takvom hejteru je posvetila i pjesmu Bezimeni.


Na primjedbu da djeluje kao prilično hladnokrvna osoba koja ne ispoljava žestoke emocije, kaže kako joj je to više ljudi reklo. 

Valjda se to na meni ne vidi, ali sinoć kad su proglasili pobjednika ispustila sam takav neartikulirani krik koji valjda nitko nije čuo. To je bio krik olakšanja i sreće i onda sam rekla sebi, idemo sad popet na scenu i preuzet taj predivni kipić. I eto, sad jedva čekam pripreme za Torino. Pokušat ćemo izboriti to finale. Znam da ću dat sve od sebe, a u životu se držim onog da će se dogodit to što se treba dogoditi...

Mia Dimšić

Mia Dimšić u programu Radio Rijeke

Reakcija Mie Dimšić na pobjedu na Dori 2022

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.